Linekasse - Linekasse for M/28 Jarmann fangst- og redningsgevær
./guns/utstyr/bilder/Utstyr-Redning-m28-linekasse-1.jpg
Foto: www.kvf.no - Geir Johansen - Linekasse for M/28 Jarmann redningsgevær for Redningsselskapet (Norsk Selskab til Skibbrudnes Redning).
Modell og produksjon
Type
Linekasse
Produsent
Kongsberg Våpenfabrikk
Konstruktør
Kongsberg Våpenfabrikk
Kunde
Sivile/Redningsselskapet
Modell
Linekasse for M/28 Jarmann fangst- og redningsgevær
Produksjonsperiode
1928-
Antall produsert
Ukjent
Serienummer
Ingen
Tekniske Data
Totallengde
mm
Beskrivelse

Til Jarmann M/28 fangst- og redningsgevær ble det produsert en egen kasse for oppkveiling av line som også ble brukt i forbindelse med utskyting av harpun eller redningspil.

Kassens lokk hadde et antall trepinner på innsiden. Ved å ta lokket av kassen og legge lokket med pinnene opp hadde man mulighet for å bruke dette som en mal på hvordan linen skulle kveiles opp. Linen ble lagt rundt to pinner på linebrettet og deretter en pinne frem av gangen til hele linen var kveilet opp. Kassen ble deretter satt på linebrettet og det hele ble snudd på hodet. Linen lå da oppkveilet i kassen. Ved bruk ble lokket med pinnene fjernet, og endene ble festet henholdsvis til harpunen/redningspilen og båten.

Merking

Kassen for Redningsselskapet er påmalt "N.S.S.R" som er forkortelse for Norsk Selskab til Skibbrudnes Redning. Hvordan øvrige kasser er merket er ukjent.

Kilder
Flere bilder
./guns/utstyr/bilder/Utstyr-Redning-m28-linekasse-2.jpg
Foto: www.kvf.no - Geir Johansen - Linekasse for M/28 Jarmann redningsgevær for Redningsselskapet (Norsk Selskab til Skibbrudnes Redning).

./guns/fangst/bilder/Fangst-Kongsberg-M28-13.jpg
Foto: www.kvf.no - Kongsberg Våpenfabrikk - Linekasse med line.

Tilbake til