I 1851 ble det bestemt at de omgjorte tappriflene M/1821/41/51 for jegere skulle få sabelbajonetter. Geværene hadde åttekantede piper med varierende tykkelse. Dette krevde en spesiell festeanordning. Bajonetten ble sidemontert på pipen.
Festet er av jern med en skjefteplate av tre på den ene siden som vender bort fra våpenet. Skjefteplaten en brunbeiset med 17 tversgående riller og er festet til tangen med to skruer. Siden av grepet som vender inn mot våpenet er flat og har en låsemekanisme for festing av bajonetten til pipen. I tangen er det to spor for bajonettklakkene. En låsefjær betjenes med en knast som sitter på grepets rygg nærmest parerplaten. Paterplaten er laget i stål og er flat og nyreformet. På innsiden av platen er det utfrest et støttespor for pipen som er individuelt tilpasset våpenet.
Klingen er yatangaformet med hulslipning. Den er enegget, men tveegget mot spissen.
Balgen er av lær med innsydd doppsko av messing. På balgen finnes en lærflik for feste av balgen til bajonettasken.
Klingebrystet og til dels tangen er merket med Kongsberg Våpenfabrikks kronede K, serienummer og kontrollstempel. Kontrollstempel og kronet K finnes på den ene siden av klingen, mens serienummer finnes på motsatt side. Det har vært varierende praksis på hvilken side som er stemplet med hva.