Kongsberg Våpenfabrikk/Norsk Forsvarsteknologi - 155 mm - Nærhetsbrannrør - PPD440 og PPD440F1
./ammo/brannroer/bilder/Brannroer-Kongsberg-PPD440-2.jpg
Foto: www.kvf.no - R.W. - PPD440 nærhetsbrannrør for 155 mm artilleri. Brannrøret ble levert med en hette som skulle være på under avfyring av granaten dersom man ønsket an brannrøret skulle benytte point detonation (PD) modus.
Modell og produksjon
Kaliber
155 mm
Type
Nærhetsbrannrør
Modell
PPD440 og PPD440F1
Produsent
Kongsberg Våpenfabrikk/Norsk Forsvarsteknologi
Produsentland
Norge
Produksjonsår
-
Tekniske Data
Brannrørslengde
151,6 mm
Brannrørsvekt
485 gram
Beskrivelse
PPD440/PPD440F1 brannrøret er et Proximity Point Detonation brannrør for 105 mm og 155 mm artillerigranater. Brannrøret har to moduser; nærhetsmodus (proximity) og anslagsmodus (point detonation).

Når brannrøret er i nærhetsmodus sørger en radar for at granaten går av i en høyde på over målet spesifisert av kunden. Når brannrøret er i anslagsmodus går granaten av ved treff i målet. Brannrøret settes i anslagsmodus ved å sette en hette over brannrørets spiss før granaten skytes ut. Uten hetten er brannrøret i nærhetsmodus.

Denne type brannrør har ikke batterier, men en generator som produserer strøm i det granaten skytes ut. Generatoren drives av en propell i et luftinntak i spissen på granaten.

Kilder
Flere bilder
./ammo/brannroer/bilder/Brannroer-Kongsberg-PPD440-3.jpg
Foto: www.kvf.no - R.W. - PPD440 brannrør der hetten er fjernet. Ved avfyring av granat med brannrør uten hette, hadde brannrøret nærhetsmodus (proximity).

./ammo/brannroer/bilder/Brannroer-Kongsberg-PPD440-5.jpg
Foto: www.kvf.no - R.W. - I spissen av brannrøret er det luftinntak for generatoren som produserer strøm for kretskortet i brannrøret.

./ammo/brannroer/bilder/Brannroer-Kongsberg-PPD440-1.jpg
Foto: - - Unknown - PPD440 brannrør for 155 mm artilleri.