Treningssett - Konverteringssett for Colt M/1914 kal .22
./guns/utstyr/bilder/Utstyr-Colt-Innstikkslop-1.JPG
Modell og produksjon
Type
Treningssett
Produsent
Kongsberg Våpenfabrikk
Konstruktør
Premierløytnant Kvaal
Kunde
Forsvaret
Modell
Konverteringssett for Colt M/1914 kal .22
Produksjonsperiode
1928-
Serienummer
Ingen
Tekniske Data
Mekanisme
Magasinkapasitet
Totallengde
129 mm
Løpslengde
129 mm
Vekt
Hele settet: 260 gram
Beskrivelse

Premierløytnat Kvaal konstruerte et konverteringssett for Kongsberg Colt M/1914 slik at man kunne skyte patroner med kaliber .22 LR i samme pistol med samme magasiner. Dette ble løst ved at man laget et løp i kaliber .22 LR med samme ytre diameter som det originale løpet. Det nye .22 LR løpet var boret opp slik at det ikke var sentrert. På den måten kunne man fortsatt benytte det originale tennstempelet og sleiden.

Til løpet ble det laget kammerforinger i tilsvarende størrelse som det originale 11,25 mm kaliberet. I disse kammerforingene satte mann inn en .22 LR patron. Disse ble igjen ladet i det originale magasinet. Patronene ble gjenbrukt ved at man dyttet ut den skutte .22LR patronen og satte inn en ny.

Kammeret ble laget slik at det ikke var mulig å avfyre en skarp patron i løpet ved et uhell.

Settet ble levert i en pappeske med løp, 7 kammerforinger, samt en enkel stang for å støte ut de brukte patronene fra kammerforingene. Noen av pipene var blånert, men de aller fleste var uten overflatefinnish.

Pipen har ikke låseklakker, og fungerte som en blowbackmekanisme uten låsing i skuddøyeblikket. Rekylen fra .22 LR patronen var nok til at pistolen fungerte som halvautomat.

Premierløytnant Kvaal som fikk kompensasjon fra KV for hvert sett som ble produsert. Produksjonen startet i 1928. Det ble levert slike sett fra KV til Forsvaret også etter 2 verdenskrig.

Merking

Løpet er merket med kronet K i bakkant. De originale patronene var også merket med kronet K. Løpet har ikke serienummer.

Kilder
Flere bilder
./guns/utstyr/bilder/Utstyr-Colt-Innstikkslop-2.JPG