Kongsberg Våpenhistoriske Salgsmesse 2011


For 4. år på rad ble Kongsberg Våpenhistoriske Salgsmesse arrangert av Norsk Bergverksmuseum og Kongsberg Våpenhistoriske Forening. I år ble det slått nok en ny rekord i antall salgs- og utstillerbord ved messen.

Spesielt gledelig var det at der var mange som stilte ut deler av sine samlinger. Disse ble besøkt av mange nysgjerrige publikummere. Årets utstillere dekket temaer som Kongsberg fangst- og redningsgeværer, Kongsberg haglegeværer, Hjemmefrontsvåpen, Kongsberg- og tyskproduserte signalpistoler, Kongsberg produserte flintlåspistoler, Belgiske revolvergeværer, Kongsberg produserte marinevåpen og Kongsberg Colter. Spørsmålene var mange til oss som satt ved utstillingsbordene, og kanskje ble samlerinstinktet vekket hos noen av de besøkende. Mange fortalte om gjenstander de selv hadde hjemme som de kjente igjen på ustillingsbordene. Det ble delt ut deltakerdiplomer til alle utstillere. De gjeveste diplomene ble delt ut til utstillere med beste enkeltgjenstand (Kongsberg pistol modell 1828), mest instruktive samling (Hjemmefrontsvåpen) og beste presentasjon (Revolvergevær).

Det ble foretatt trekning av et plombert Krag-Jørgensen gevær blant publikumsbillettene. Trekningen ble foretatt av en av de yngre deltakerne på messen. Han klarte å trekke loddet til kompisen sin, som medførte god stemning og latter fra publikum. Vinneren ble forklart hva slags utstyr som kunne skaffes til Krag-Jørgensen som f.eks. bajonett, oljeflaske, reim, pussesnor osv. Og da var jakten i gang, med mamma på slep som medhjelper

Salgsdelen av messen var bra besøkt og mange gjenstander byttet eier. Mange ble observert på vei ut i bilen med brede smil og en lenge ettertraktet gjenstand eller to i hånden. Selgerne hadde med samlervåpen (både militære og sivile), samlerpatroner og militaria i alle tenkelige utgaver.

Messen ble dekket av den lokale pressen, Laagendalsposten, både i forkant og etterkant.

Vi takker vår sponsor, Kongsberg Gruppen, for bidraget til gjennomføringen av messen.

Vi ønsker alle en riktig god sommer og velkommen tilbake til neste år!

Belgiske revolvergeværer.
Denne utstillingen fikk diplom for beste presentasjon:
Messebilde 3 Messebilde 4

Kongsberg produserte marinevåpen.
Kongsberg pistol modell 1828 fikk diplom for beste enkeltgjenstand:
Messbilde 6
Messebile 7

Hjemmefrontsvåpen.
Utstillingen fikk diplom for beste mest instruktive samling:
Messebilde 9
Messebilde 10
Messebilde 11
Nessebilde 12
Messebilde 8

Kongsberg produserte flintlåspistoler:
Messebilde 2

Kongsberg produserte haglegeværer:
Messeilde 12

Kongsberg produserte fangst- og redningsgeværer:
Messebilde 5

Kongsberg produserte og tyske signalpistoler:
Messebilde 1


KVF logo Kongsberg Gruppen er sponsor for messen. KVF logo